23.4.2007

ANTEEKSI

Euroopan nuorin mies, vasta 46-vuotias nuorukainen, nukkui levottomasti. Hän näki outoa unta. Unessa sekoittuivat kaikki hänen eläessään lukemansa kirjat. Kaikki hänen kokemansa asiat, kaikki miehen geneettisessä perimässä oleva tieto. Kaikki ihmiset, joita hän oli tavannut. Kaikki lypsäjät, kaikki ystävät. Kaikki mitä hän tiesi ja paljon sellaista mitä hän ei edes tiennyt tietävänsä.
Hän heräsi hikisenä. Hän muisteli untaan ja ymmärsi. Hän tiesi kuka hän oli ja miksi hän oli. Kokemusta on vaikea sanoin selittää. Aivan kuin värisokeustestissä, alunperin sekavista väripalloista muodostuu yllättäen selvä kuvio ja kun sen on kerran nähnyt se ei enää katoa.
Hän katsoi peiliin ja näki kuvansa. "Minä olen mies, minä olen ihminen." Hän sanoi.
Seuraavana päivänä oli jälleen shakki-ottelu johtajan kanssa. Peli oli tiukka ja tasaväkinen. Se jatkui tuntikausia. Lopulta nainen teki virheen. Mies söi naisen kuningattaren sanoen "shakki ja matti."
Nainen huomasi miehen tuijottavan hänen rintojaan. Hän huomasi, että miehellä oli alkava erektio. Hän odotti miehen laskevan katseensa lattiaan ja pyytävän anteeksi.
Mies kuitenkin nosti katseensa ja katsoi naista suoraan silmiin. Syvälle silmiin. Miehen silmät olivat muuttuneet. Nainen yritti kääntää katseensa pois, mutta ei enää onnistunut siinä.
"Anteeksi", lipesi yllättäen naisen huulilta.
"Ei se mitään", vastasi mies hymyillen.

Ei kommentteja: