23.4.2007

VOIMAPILLERI

Hän otti vielä yhden punaisen pillerin ja asetti pilleripurkin takaisin taisteluvyössä olevaan taskuun. Kestäisi ainakin vartin ennen kuin punainen vaikuttaisi täysillä. Hän istuutui pilvenpiirtäjän katolle jooga-asentoon ja aloitti hengitysharjoituksen, jonka tarkoitus oli rauhoittaa hänen hermojaan ja valmistaa häntä tulevaan koitokseen.
Hän ei pitänyt tästä keikasta. Se ei johtunut siitä syystä, että tämä keikka olisi varmasti paljon vaikeampi kuin useimmat aikaisemmat. Se johtui siitä, että nämä miehet eivät olleet tavallisia sekopäitä, jotka epätoivoisessa viinanhuurussaan riehuivat. Nämä miehet olivat entisiä sotasankareita.
Heillä kaikilla oli takanaan sotilas-koulutus ja paljon taistelukokemusta. He kaikki olivat tappajia niin kuin hän itsekin, nämä miehet olivat nykyisin tosin paljon vanhempia kuin hän, mutta tappamisen taito ei ikinä unohdu. Sen oli saanut kokea se poliisipartio, joka oli ensimmäisenä yrittänyt vapauttaa panttivankeja. Kahdeksan kuollutta.
Nämä miehet pitivät nyt pantti-vankeinaan yhdeksää Euroopan neuvoston jäsentä. Nämä miehet olivat tajunneet, että miehet olivat katoamassa Euroopasta. He vaativat samaa kuin miesasialiike yleensäkin, sitä että heidän lapsilleen ei pakkosyötettäisi testisestereitä, Euroopan neuvoston yleispäätöksen mukaisesti. Vaatimus kuulosti varsin kohtuulliselta, jos ei tiennyt, että veriruoste oli pahentunut vuosi vuodelta. Nyt jo 95% poikalapsista sai oireita, useimmat täydellisen hengityslaman.
Silti hän ei pitänyt tästä tehtävästä. Nämä miehet olivat hänen itsensä kaltaisia, ammattisotilaita. Toisena aikana he olisivat olleet juhlittuja sankareita, kenties hänen sotilastovereitaan.
Nämä miehet eivät olleet sellaisia väkivaltaisia eläimiä, joita hän oli kohdannut aikaisemmissa tehtävissään. Näillä miehillä oli rakastavat vaimot, tyttäret ja pojat. Pojat, jotka nämä miehet halusivat myös pitää poikina. Kuolemankin uhalla.
Nämä miehet olivat nyt aloittaneet todellisen sukupuolten välisen sodan, josta oli joskus 1900-luvulla puhuttu, eri merkityksellä tosin.
Hän ymmärsi näitä miehiä, mutta hän oli sotilas ja hänellä oli ohjeensa ja hän noudattaisi niitä. Niin olivat ammatti-sotilaat tehneet kautta aikojen.
Hänen asiansa ei ollut pohdiskella näiden miesten toiminnan oikeutusta. Hänen tehtävänsä oli vapauttaa panttivangit ja hän oli hyvä työssään. Paras.
Punainen vaikutti nyt täysillä. Hän veti kommandomaskin kasvoilleen tuntien kuinka se takertui hänen parransänkeensä. Tietokoneen mukaan sisällä olisi viisi kaapparia. Tietokone esitti hänelle valmiin suunnitelman, mutta hän ei uskonut suunnitteluun, hän uskoi vaistoonsa, tappajan vaistoon.
Hän tarkisti vielä kerran köyden kiinnityksen. Hän hyppäsi alas katolta. Vapaa pudotus kesti noin sekunnin, kunnes köysi kiristyi ja heilautti hänet valtavalla voimalla vasten seinää, tai oikeastaan vasten seinässä olevaa ikkunaa. Ikkuna särkyi helisten hänen metallivahvisteisten maihinnousukenkien alla. Hän jatkoi lentoaan vielä huoneessakin, kunnes lento päättyi täydelliseen volttiin ja hän laskeutui kissamaisesti jaloilleen. Huoneessa olevat kaapparit jähmettyivät hämmästyksestä, tosin vain puoleksi sekunniksi, mutta se riitti hänelle. Hänen täysautomaatti pistoolinsa, jossa on teflon-kärkisiä täysivaippa luoteja, paukahti kolmesti. Kolme kaappareista sai otsiinsa ylinmääräiset silmät ja kaapparit lyyhistyivät lattialle. Neljäs kaappari pudottautui polvensa varaan ja laukaisi lyhyen sarjan häntä kohti. Hän tunsi luotien osuvan rintaansa, kuin moukarilla olisi lyöty, mutta panssariliivi kesti. Hän vastasi tuleen ja kaappari kaatui verisenä mössönä lattialle. Hän kuuli takaansa äänen: "Ei kukaan, ei yksikään mies, pysty tuollaiseen." Hän käännähti ja kaksi asetta laukesi täysin samanaikaisesti. Viimeisen kaapparin rintakehä räjähti kappaleiksi kun teflon-kärkinen luoti läpäisi kaapparin panssariliivin. Kaapparin ampuma luoti viisti läheltä hänen kasvojaan. Se ei osunut, mutta ääntänopeanman luodin aiheuttama ilmavirta repäisi hänen kasvojaan peittäneen kommandomaskin pois.
Hän käveli korvaansa pidellen takahuoneeseen ja vapautti panttivangit. "Kiitos sisko", sanoivat panttivangit.
Tehtävä suoritettu, tilanne ohi. Hän kaivoi taisteluvyöstään pilleripurkin ja otti valkoisen pillerin. Valkoinen neutraloisi punaisen vaikutuksen nopeasti. Hän tunsi kuinka testosteronin ja amfetamiinin vaikutus poistui hänen elimistöstään.
Säärissä tuntuva kutina kertoi kuitenkin, että myös säärikarvat olisi illalla ajeltava.

Ei kommentteja: