23.4.2007

KOVA KYTTÄ

Konstaapeli siveli partaansa ja kertasi tämän viikon saldoa, jo neljästoista raiskaus tällä viikolla. Hän oli vihainen, mikä helvetti tämän päivän miehiä oikein riivaa. Tuntui, että enemmistö miehistä oli kerta kaikkiaan jäämässä järjestäytyneen yhteiskunnan ulkopuolelle. Mikä veljiä riivaa?
Työttömyys, viina, avioero ja huumeet. Kierre, joka yhä useammin tuntui päättyvän epätoivoiseen tekoon, raiskaukseen, itsemurhaan taikka viattoman neutrin pahoinpitelyyn. Raiskauksesta oli tänä vuonna säädetty kuolemanrangaistus, mutta sekään ei tuntunut auttavan. Konstaapelin mielestä pakkosterilointi olisi ollut huomattavasti tehokkaampi rangaistus. Veriruoste oli koskettanut myös konstaapelin perhettä, mutta hänen poliisin moraalinsa oli kestänyt sen.
Toisaalta konstaapeli oli alitajuisesti tyytyväinen vallitsevaan tilanteeseen. Niin kauan, kun hulluja riittäisi, olisi hänelläkin turvattu työpaikka. Hän tiesi, että tähän työhön tarvittiin tosimiehiä. Hän oli tosimies, minkä tahansa mittapuun mukaan ja niin olivat useimmat hänen asiakkaistaankin. Naiset, neutrit taikka tieto-koneet eivät ikinä voisi ottaa hänen paikkaansa. Tämä on tosimiehen työ, ja hän on tosimies, kaikkien Afrikan- ja Espanjan sotien veteraani. Tämä työ säilyisi miesten käsissä, vaikka naiset yhä selvemmin hallitsivatkin koko yhteiskuntaa. Miehet olivat menettäneet kiinnostuksensa politiikkaan ja jo kaksikolmas osaa kansanedustajista on naisia.
Konstaapeli ei kuitenkaan ollut kiinnostunut politiikasta. Hänellä on hyvä työpaikka ja hän pitää työstään, hänellä on toimiva parisuhde ja ihana koti. Yhä harvemmalla miehellä olivat asiat yhtä hyvin.
Radiosta kuuluva kutsu keskeyttää hänen ajatuksensa.
"Ostarilla pahoinpitely käynnissä. Suuri joukko juopuneita miehiä." "69 kuittaa, en tarvitse apujoukkoja", sanoo konstaapeli radioon. Konstaapeli laittaa sireenit päälle ja ajaa
kovalla vauhdilla kohti ostoskeskusta. Luoja, että hän piti työstään. Suuren käsiaseen kahva tuntui mukavalta, kun se koski kovettunutta kalua.
Ostarilla iso joukko miehiä on kerääntynyt uhrin ympärille. Uhri on mitä ilmeisemmin neutri. Konstaapeli astuu ulos autostaan ja ojentautuu täyteen kahden metrin pituuteensa. Hän vetää aseensa kotelostaan ja
ampuu ilmaan kaksi varoituslaukausta.
Ilmaan ammutut laukaukset pysäyttävät miesjoukon toiminnan. Miehet lähtevät marssimaan kohti poliisia. Miehiä on kymmenkunta ja enemmistö heistä vaikuttaa olevan vahvasti humalassa.
- Hei mies, tämä juttu ei koske sinua. Hyppää vain autoosi ja aja pois, tämä on meidän miesten juhla. Sinähän olet mies ja et varmaan välitä jos me vähän koulutetaan tätä munatonta otusta.
Huutaa mies, joka vaikuttaa porukan johtajalta.
- Turpa kiinni, olette kaikki pidätettyjä. Jos joku teistä liikkuu niin minä ammun siltä pallit pois.
Konstaapelin ääni ja kahdenmetrin korkeudessa, paksun parran takana, kiiluvat julmat silmät saavat miesjoukon rauhoittumaan.
- Saatanan neutrien nussija, huutaa joku miesjoukosta.
Konstaapelin kasvoille nousee leveä hymy. Kyllä hänen poikaystäväänsä naurattaisi kun hän kertoisi tämän.

Ei kommentteja: