23.4.2007

PELIT SEIS

Yleensä hän piti työstään, mutta nyt hän toivoi tämän työpäivän päättyvän mahdollisimman pian. Hänellä oli pitkään ollut haave ja se haave toteutuisi tänään, heti töiden jälkeen. Pirkko oli antanut hänelle luvan ostaa sellaisen. Hän oli ensimmäisen kerran kuullut siitä työkavereiltaan. Kaikki hänen työkaverinsa olivat neutreja, mutta se ei häirinnyt häntä, sillä hän oli itsekin neutri.
Neutrit harvoin innostuivat mistään, mutta tämä peli oli jotain erikoista. Hän oli puhunut sen hankkimisesta Pirkolle jo pitkään, mutta Pirkko ei ollut kuunnellut häntä. Joskus hänestä tuntui, ettei Pirkko koskaan kuunnellut häntä vaikka hän oli kyllä aina valmis kuuntelemaan Pirkon huolia. Määrätietoinen mankuminen oli kuitenkin tuottanut toivotun tuloksen. Hän oli ottanut oppia heidän lapsestaan joka sai aina kaiken haluamansa, kun vain vetosi, että kaikilla kavereillakin oli sellainen. Nyt hänellä oli tarpeeksi rahaa ja Pirkko oli antanut hänelle luvan sen hankkimiseen. Tänään hänkin saisi sellaisen, mutta tämä työpäivä tuntui kestävän ikuisuuden.
Työpäivän loputtua hän meni liikkeeseen ja osti itselleen sellaisen. Kuinka monesti hän olikaan haaveillut siitä. Hän oli pelannut sitä tässä liikkeessä kunnes hänet oli ajettu ulos. Hän oli pelannut sitä aina heidän vieraillessaan ystäväperheiden luona. Pirkko ei kuitenkaan silloin tuntunut tajuavan, kuinka paljon hän olikaan halunnut omaa sellaista.
Nyt hänellä oli kuitenkin oma. Se oli peli, joka oli eräänlainen neljäulotteinen rubikin kuutio, tetris, supermario ja shakki. Kaikki samassa paketissa. Kaikki neutrit pitivät siitä ja nyt hänelläkin oli oma sellainen.
Hän saapui kotiin. Koti oli täydellisen sekasorron vallassa. Heidän kolmevuotias lapsensa leikki ulosteellaan keskellä lattiaa. Keittiö oli täynnä tiskiä. Hänen vaimonsa harrasti kuvanveistoa ja asunnossa leijui päivän töiden jäljiltä paksu pöly. Aina sama juttu, hän ajatteli. Uskomatonta, minkä kaaoksen hänen vaimonsa sai aikaan hänen kymmenen tunnin työpäivänsä aikana.
Hän aloitti siivoamisen ajatellen koko ajan peliä. Siivoamisen jälkeen hänelle jäisi vielä useita tunteja pelaamiseen.
Siivoaminen kesti kuitenkin oletettua kauemmin, koska heidän tyttärensä halusi kokoajan samalla leikkiä "isin" kanssa. Tiskiäkin oli paljon enemmän kuin yleensä, koska hänen vaimonsa oli luovuuden puuskassaan opetellut käyttämään vesivärejä. Lopulta hän oli valmis, hän pääsisi lopultakin pelaamaan.
Hänen vaimonsa oli herännyt päivä-uniltaan. Haluaisikohan vaimoni pelata minun kanssani, hän ajatteli. Vaimo ilmoitti kuitenkin haluavansa vain päivällistä ja heti sen jälkeen nukkumaan. Hänen vaimonsa kertoi, kuinka raskasta luova työ oli. Vaimo halusi päivällisen heti. Hän valmisti päivällistä. Yleensä hän piti ruuanlaitosta, mutta nyt hän valmisti ainoastaan nopean mikropäivällisen. Hän halusi pelaamaan. Vaimo näytti hiukan tyytymättömältä tarjottuun ateriaan, mutta aloitti kuitenkin tarjotun ruuan syömisen puhuen kuitenkin samalla useista uusista ideoistaan.
Vaimon ruokailu tuntui kestävän ikuisuuden. Lopulta vaimo lopetti syömisen. Lautasella oli yhä ruokaa, mutta mies osasi jo avioliiton tässä vaiheessa päätellä vaimon röyhtäyksestä, että ruokailutuokio oli nyt lopussa. Vaimo nousi ruokapöydästä ja lähti makuu-huoneeseen. Hän asetteli ripeästi astiat tiskikoneeseen ajatellen, että jos hän nyt pitäisi kiirettä jäisi hänelle vielä ainakin tunti aikaa pelaamiseen.
Hän vei lapsen nukkumaan ja ensikertaa elämässään hän käski lastaan olemaan hiljaa. Lapsi näytti hämmästyneeltä, mutta totteli kuitenkin.
Hän kytki pelin seinään ja aloitti pelin. Peli oli todella kiinnostava. Hän oli juuri pääsemässä ensimmäisen vaiheen loppuun, kun hänen vaimonsa ääni kuului makuuhuoneesta: "Kulta, minulla on ollut kamalan raskas päivä. Tulisitko tänne ja hieroisit hiukan minun klitoristani." Hänen keskittymisensä pelistä herpaantui hetkeksi ja "GAME OVER" teksti ilmaantui kuvaruutuun.
Nyt saa riittää, ei aviomieheltä voi vaatia ihan mitä tahansa, hän ajatteli, mutta meni kuitenkin kiltisti hieromaan vaimoaan.

Ei kommentteja: