23.4.2007

PUHDAS

Hän alkoi herätä nukutuksesta. Hänellä oli mielessään vain yksi asia, missä minun lapseni on ? Hänestä tuntui, että pala hänestä oli poissa ja tilalla oli vain iso arpi vatsanpeitteessä.
Hoitajaneutri huomasi hänen heränneen ja kiirehti hänen luokseen vakuuttaen: "Kaikki on hyvin, lapsi on nyt rutiini plastikkakirurgiassa ja antimikrobilääkityksessä. Joudumme odottelemaan puolisen tuntia, mutta kaikki on hyvin!" Helpotuksen aalto pyyhkäisi hänen ylitseen, kaikki on hyvin.
Hän oli nyt äiti, hän oli nyt liittynyt siihen vuosituhantiseen pyhään ketjuun, joka oli turvannut elämän jatkumisen tällä planeetalla.
Hänen lapsensa oli kuitenkin parempi kuin yksikään lapsi ennen sitä. Varmasti jokainen äiti oli omasta lapsestaan sitä mieltä. Tämä lapsi oli kuitenkin todella sitä, paras lapsi mitä ikinä oli syntynyt. Tämä lapsi oli puhdas. Sen alkuun saattamiseen ei ollut tarvittu miestä. Sen alkuun saattamiseen ei ollut tarvittu edes miehen nestettä. Tämä lapsi oli saanut alkunsa keinotekoisesti ärsytetystä munasolusta, jonka geenejä oli korjailtu geenimanipulaation avulla. Tämä lapsi oli täydellinen, ei vain äitinsä, vaan myös jokaisen tiedehenkilön mielestä. Sillä oli sama perimä kuin äidillään, mutta se oli kuitenkin puhtaampi ja parempi, virheetön lapsi. Plastikkakirurgit korjaisivat nopeasti raskausaikana tai synnytysleikkauksen yhteydessä syntyneet vauriot, luomet ja muut mahdolliset kauneusvirheet. Lapsi varustettaisiin täydellisellä immunologisella puolustusjärjestelmällä, täydellisellä suojalla kaikkia mahdollisia taudinaiheuttajia vastaan. Siitä tulisi täydellinen.
Lastaan odottaessaan äiti ajatteli aikaa, jolloin lapsen hankkimiseen oli tarvittu mies. Isyys, kuinka naurettava ajatus näin jälkikäteen. Mies ensin raiskaa naisen ja yhdeksän kuukautta myöhemmin syntyy lapsi. Miehiltä kesti vuosituhansia edes keksiä näiden asioiden välinen asiayhteys. Sen jälkeen miehet olivat vuosituhansien ajan epätoivoisesti yrittäneet leikkiä isää ja kasvattajaa. Lopputuloksena oli ollut, parhaimmassakin tapauksessa, pelkästään vakavia traumoja lapsen herkkään mieleen. Pahimmassa tapauksessa miehet tuhosivat lapset täydellisesti, käyttämällä näitä omien seksuaalisten himojensa kohteena. Tavalla tai toisella tyttölapsen psyyke oli tuhottu, oli puhuttu jopa "penis-kateudesta", kuinka joku saattaisi olla kateellinen peniksestä, elimestä joka kohoili ja laskeutui tahdosta riippumatta, hännästä joka heilutti koiraa. Se olikin ollut miesten maailma. Nyt maailma oli muuttunut, astunut pitkän askeleen eteenpäin.
Hänen lapsensa oli ensimmäinen, hänen lapsensa myötä muisto miehistä tulisi katoamaan.
Synnytys oli sujunut ongelmitta. Nukutus oli sujunut hyvin ja leikkaus täydellisesti. Nykyisin synnytyksissä ei enää tarvinnut vaarantaa lapsen tai äidin henkeä. Miesten piittaamattomuuden takia vielä 1900-luvulla miljoonia äitejä ja lapsia oli kuollut synnytyksissä. Silloin ei ollut edes yritetty keksiä, miten naiset voitaisiin vapauttaa synnytyksen vaaroista ja kivuista. Puhuttiin jopa luonnollisesta synnytyksestä, sairasta.
Synnytyskipujen hoitoon tarjottiin vain hengitys-tekniikkaa. "Hengitä syvään ja sinuun ei satu", naurettavaa.
Jotkut miehet sanoivat jopa, että jos miehet synnyttäisivät ei synnytyskivuista puhuttaisi lainkaan. Millaista julmuutta.
Usein synnytykset turmelivat äidin kehon loppu elämäksi ja vielä 2000-luvulla mieslääkärit puhuivat rintaruokinnan eduista,
ällöttävää.
Onneksi ajat ovat nyt muuttuneet ja hänen lapsensa oli se ensimmäinen.
Hoitaja tuo lapsen äidin nähtäväksi. Kuinka kaunis se onkaan. Se on ensimmäinen, mutta ei varmastikaan viimeinen. Se on puhdas. Miehiä ei enää kertakaikkiaan tarvittu. Nyt nainen, ihminen, oli lopultakin vapaa.
Hän katsoi lasta, se näytti niin suloiselta lasikaapissaan.
Hoitajat hakevat lapsen pois ja kertovat, että jos mitään komplikaatioita ei ilmenisi, niin hän pääsisi takaisin kotiin jo huomenna.
Lapsi tulisi kotiin heti heti, kun kansalaisten peruskurssi I olisi käyty loppuun.
Ihanaa, nyt hän voisi järjestää juhlat lapsen syntymän kunniaksi jo tänä viikonloppuna. Hän kutsuisi kaikki ystävänsä, hän voisi esitellä uusia taideteoksiaan ja kenties jopa samalla näyttää kuvaa uudesta lapsestaan.

Ei kommentteja: