23.4.2007

VIIMEINEN MATRIARKKA

Hän makasi aurinkovarjon alla miettien oliko hän juuri nyt lomalla vai töissä. Hän oli niitä harvoja naisia, joilla yhä oli työpaikka, mutta hänellä olikin hyvä työpaikka, hän johti koko Eurooppaa.
Euroopassa ei enää juuri kukaan tehnyt töitä. Euroopassa ei juuri kukaan tehnyt enää yhtään mitään. Kaikki oli täysin automatisoitu. Koneet ja androidit tekivät kaiken. Kaikki naiset olivat olevinaan taitelijoita, mutta kukaan ei ollut aikoihin saanut aikaan mitään merkittävää. Euroopassa ei tehty enää mitään, ei edes lapsia. Naiset olivat pian partenogeneesin keksimisen jälkeen menettäneet kaiken kiinnostuksensa lasten tekoon. Kukapa haluaisi tehdä itsestään täydellisen kopion, itseään paremman kopion. Lasten ja äitien välillä ei enää muutenkaan ollut minkäänlaista tunnesidettä. Eurooppa oli nykyisin pelkästään naisten valtio, aikuisten naisten, vanhojen naisten. Viimeinen mies oli kuollut vuosi sitten. Matriarkka oli pitänyt hautajaisissa hienon puheen. Hän oli koittanut kehua miesten positiivisia tekoja historiassa, niitä oli kyllä ollut vaikea löytää nykyisistä historiankirjoista. Hän oli joutunut hankkimaan arkistoista vanhoja dokumentteja saadakseen edes jotain positiivista materiaalia puheeseensa. Hän oli puheessaan nostanut viimeisen miespuolisen pääsihteerin esimerkiksi miesten hyvistä teoista. Euroopan muuri ja hyvinvointi Euroopassa olivat paljolti hänen ansiota. Pääsihteeri oli kyllä ollut hieno ihminen, mieheksi. Se oli ollut hyvä puhe, kaikki olivat kehuneet sitä.
Neutrit olivat lähes täysin kadonneet hänen hallintokaudellaan, mutta eipä heitä juuri kukaan kaivannut. Ne pienet harmaat miehet vain kuolivat, suurin osa teki heistä teki itsemurhan töiden loputtua. Neutrit olivat olleet vain evoluution oikku. Lääketieteen aiheuttama veriruosteen seuralainen. Veriruoste ei ollut sairaus, miehet vain olivat tehneet itsensä tarpeettomiksi ja siten kuolleet pois. Eläimiä ei tarvittu utopiassa.
Matriarkan palvelija droidi toi hänen pyytämänsä juoman. Droidit olivat ottaneet neutrien paikan yhteiskunnan työntekijöinä. Matriarkka piti droideista, ne olivat jotenkin paljon inhinmillisempiä kuin neutrit. Hänen droidinsa oli uusimman muotivillityksen mukaisesti rakennettu aivan miehen näköiseksi. Sillä oli kaljamaha ja karvoitusta. Joskus matriarkka kuitenkin ajatteli kadehtien noita vanhoja, viimeisen pääsihteerin aikoja haikeudella, silloin hallitsijoilla oli ollut edes jotain tekemistä. Silloin maailmassa oli tapahtunut edes jotain. Utopiassa ei tapahdu mitään, utopiassa ei muutu mikään.
Utopia on tylsä paikka. Utopia oli kuolemassa.
Matriarkka tiesi, että hänen kaudellaan ei tulisi tapahtumaan mitään muutoksia. Hän ei ollut koko hallitsijakaudellaan tehnyt yhtään päätöstä, koneet tekivät kaiken. Hän oli nyt kaksikymmentäviisi vuotias ja hänellä olisi vielä vuosia jäljellä. Hän oli ensimmäinen matriarkka, joka oli saanut elinikäisen mandaatin. Se ei johtunut siitä, että hän olisi erityisen pätevä vaan siitä, että vaalit, politiikka tai vallankäyttö eivät nykyisin kiinnostaneet ketään. Mikään ei enää kiinnostanut ketään.
Ainut päätös minkä hän oli tehnyt oli, että Barbaariaan oli lähetetty tutkijadroidi ryhmä, joka oli yrittänyt noutaa joitakin miehiä eläintarhaan. Tietokone ei kuitenkaan ollut päästänyt ryhmää läpi. No, tietokone tiesi mikä oli parasta Euroopalle.
Kukaan ei ikinä enää tulisi läpäisemään muuria. Kaaos ja järjestys olivat nyt pysyvästi erossa toisistaan.
Matriarkka katsoi Afrikasta tulevaa kevätmyrskyä, joka näytti kuitenkin menettävän suurimman osan voimastaan Euroopan muuriin.
Melkoinen myrsky, hän ajatteli. Muuri kuitenkin pysähdyttäisi sen.
Tuo muuri pysäytti kaiken.
Matriarkka huomasi rannassa liikettä. Uupuneen näköinen hahmo nousi merestä. Hahmo nousi jaloilleen ja lähti kävelemään kohti matriarkkaa. Pääsihteeri huomasi, että hahmo ei ollut nainen. Miten androidi oli joutunut mereen, hän ihmetteli. Droidi oli varmaan ollut vedessä pitkään, sillä sen käsivarret ja rintakehä olivat jotenkin turvonneet. Turvonneet jotenkin kiinnostavalla tavalla.
Hahmo tuli matriarkan eteen ja hymyili. Matriarkka katsoi hahmon silmiin ja tajusi, että kysymyksessä ei ollut androidi. Hän tajusi, että hänen kaudellaan tulisi tapahtumaan paljon muutoksia, että utopia tulisi muuttumaan, että syntyvyyden laskusta ei tarvitsisi enää huolehtia. Nainen tajusi olevansa Nainen.
Hän kysyi mieheltä: "Miten pääsit muurin läpi? " Mies vastasi hymyillen: "Silkalla tahdonvoimalla."
Nainen tunsi jalkovälinsä kastuvan. Hän yritti olla katsomatta miehen silmiin, vaikka se olikin vaikeaa. Hän katsoi miehen olkapään yli taivaanrantaan ja huomasi, että Afrikasta olisi tulossa myrsky, jota mikään muuri ei pystyisi pysäyttämään.

Ei kommentteja: