23.4.2007

LÄPI HARMAAN KIVEN

Vene irtosi rannasta, aurinko paistoi ja kaikki oli tasapainossa. Nainen, joka joskus oli ollut ammatiltaan ylihoitaja , veti veneen kiinnitysköydet rullalle. Mies, joka oli joskus ollut Euroopan nuorin mies, käynnisti veneen moottorin ja oli nyt matkalla Afrikkaan.
Mies tiesi että, heillä oli edessään muuri jota kukaan ei ollut läpäissyt yli vuosisataan. Heillä oli vastassaan sähkömagneettinen voimakenttä, joka tunnettiin paremmin nimellä "Euroopan muuri".
Mies ei kuitenkaan ollut huolissaan, sillä hän tiesi kuka hän oli ja hänellä oli mukanaan nainen joka rakasti häntä. Sellainen mies menee vaikka läpi harmaan kiven.
Mies tiesi, mitä oli tehtävä. Hän tiesi myös, että hän ei pystyisi siihen, mutta hänen poikansa tekisi sen. Ensin oli kuitenkin päästävä muurin toiselle puolelle valmistautumaan. Matka edistyi nopeasti, automaattiohjaus ohjasi venettä sillä aikaa kun pariskunta eläimellisesti rakasteli veneen kannella. Automaattiohjaus pysäytti veneen, edessä oli jokin este, este jota ei ollut mahdollista kiertää tai ohittaa.
Muuri erottui selvästi auringossa. Sähkönsininen kalvo erottui selvästi välimeren sinisestä ja taivaan sinisestä taustasta huolimatta.
Mies ohjasi veneen muutaman metrin päähän muurista. Hän viittasi vaimoaan ottamaan veneen ohjauslaitteen hallintaansa. Hän itse kiipesi veneen katolle ja alkoi tähystämään taivaalle. Nainen ei tiennyt mitä mies teki, mutta hän luotti mieheensä, hänen omaan mieheensä.
Nainen oli luottanut mieheen kaikissa asioissa siitä lähtien kun heidän katseensa olivat kohdanneet shakkilaudan yläpuolella kaksi viikkoa sitten. Sen jälkeen kaikki oli tapahtunut kuin unessa. Nainen ymmärsi, että hänessä oli käynnissä kemiallinen reaktio, joka tunnettiin viime vuosituhannella nimellä rakastuminen. Tässä oli kuitenkin kyseessä enemmän, paljon enemmän. Hän uskoi mieheensä. Kaikki oli tapahtunut niin äkkiä, niin helposti.
Pako suljetusta laitoksesta oli helppoa kun toinen pakenija sattui olemaan laitoksen johtaja. Veneen varastaminen oli helppoa, kun sattui elämään lähes rikoksettomassa yhteiskunnassa, jossa lähes kaikki oli ilmaista. Kaikki oli nykyisin helppoa. Liian helppoa.
Mies huudahti yllättäen:" Nyt !" Nainen käynnistää veneen ja se syöksyy moottorit ulvoen kohti muuria.
Sähkönsininen rätinä ympäröi heidät. Kipu alkaa.
Loputtomalta tuntuneen ajan jälkeen rätinä loppuu. He ovat päässeet läpi. Nainen katsoo miestään jonka korvista ja nenästä pulppuaa verta. Miehen kasvoilla on kuitenkin voittajan ilme.
Nainen kysyy mieheltä: "Miten me pääsimme läpi?"
Mies hymyilee ja vastaa: "Tahdonvoimalla."
Nainen katsoo miestään, lämmin aalto kulkee hänen lävitseen. Onpas miehellä kaunis hymy, hän ajattelee.

Ei kommentteja: